latinica  ћирилица
26/04/2017 |  18:43 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

Шибеник - у пуцњави убијене три особе

Хрватска полиција пронашла је на ширем подручју Шибеника осумњиченог за троструко убиство у мјесту Бродарица Бориса Лукету, који је наоружан и пријети самоубиством.
Полиција - мјесто злочина - Фото: илустрација
Полиција - мјесто злочинаФото: илустрација

Из полиције наводе да су у току преговори са осумњиченим, а осим Лукете, у вези са овим убиством трага се за још два мушкарца, јавља портал "Индекс".

Полиција је раније саопштила да је пронашла аутомобил "клио" у којем се Лукета, по свему судећи, удаљио са мјеста убиства, а на сувозачевом мјесту пронађено је и ватрено оружје.

Према незваничним информацијама, у мјесту Бродарица данас су убијени супружници Милка и Хакија Керановић, а пред њиховом кућом пронађено је тијело Ивана Бајића, некадашњег тјелохранитеља "краља загребачког подземља" Златка Багарића.

У кући Керановића у вријеме убиства био је и њихов син Кемал, који је наводно побјегао за вријеме напада.

Локални медији преносе да је мотив троструког убиства дуг од 420.000 евра колико су Лукети наводно дуговали супружници Керановић, који су због дуга требали изгубити кућу.

Због овог троструког убиства Шибенска жупанија је под опсадом полиције, чији припадници су распоређени на путевима са дугим цијевима.

Извор: Срна