latinica  ћирилица
26/04/2017 |  19:31 | Аутор: РТРС

Полуфинале Купа Србије: Звезда убједљива против Чукаричког

Фудбалери Црвене звезде направили су велики корак ка пласману у финале Купа Србије сигурном побједом над Чукаричким у гостима.

"Црвено-бијели" су у првом мечу полуфинала савладали Чукарички на Бановом брду са 4:1 и практично обезбиједили борбу за трофеј у најмасовнијем фудбалском такмичењу.

Утакмица је ријешена у невјероватном првом полувремену у којем је постигнутно свих пет голова – голеаду је отворио Ле Талек у 12. минуту на фантастичан центаршут Анђелковића, а онда су Плавшић и Петковић кренули да муче одбрану ривала.

Прво је десни бек асистирао Боаћију за 0:2, потом је Ђурић постигао аутогол након центаршута Плавшића, прије него што је брзоноги крилни нападач послужио сиаграча из Камеруна за убједљиво вођство.

То се догодило у 39. минуту, а 120 секунди касније Јовановић је на лијеп начин донио наду "Брђанима".

Ипак, послије пропуштене прилике резервисте Јевтића на почетку наставка, изабраници Миодрага Божовића потпуно су умртвили темпо и лагано привели сусрет крају.

Реванш, који би сада требало да буде само формалност, на програму је 10. маја на стадиону "Рајко Митић".

Клуб из Љутице Богдана 24 пута је тријумфовао у Купу Србије, што је национални рекорд, а још 11 пута је стизао до финала.

Ипак, посљедњи пут су до трофеја стигли у сезони 2011/2012.

У другом полуфиналу од 19 часова Војводина дочекује Партизан.

Извор: Б92