latinica  ћирилица
26/04/2017 |  21:21 ⇒ 22:29 | Аутор: РТРС

Бореновић: Приоритет ПДП-а развој Српске и бољи живот

За Партију демократског прогреса приоритет је развој Републике Српске, а проблеми са којима се суочавају институције и установе морају се рјешавати у Влади Републике Српске, поручио је вечерас у Билећи предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.
Бореновић и Вучуревић на Сабору у Билећи - Фото: СРНА
Бореновић и Вучуревић на Сабору у БилећиФото: СРНА

Бореновић је поновио да ова политичка партија није задовољна радом Владом Републике Српске која "не може добити пролазну оцјену".

"У Републици Српској се може направити боље мјесто за живот, а ПДП има квалитетне људе који су спремни да томе допринесу", рекао је Бореновић на Сабору општинског одбора ПДП-а Билећа.

Говорећи о ситуацији у општинским одборима ове партије у Херцеговини, али и у другим дијеловима Републике Српске, он је навео да је евидентан раст чланства, што је доказано и на претходним локалним изборима.

"Настојаћемо да у наредном пероду што више приближимо програм странке грађанима, да их ослободимо страха и притисака како би на изборима гласали разумом", рекао је Бореновић.

Он је истакао да је ПДП озбиљна странка и да о сваком дијелу Републике Српске подједнако води рачуна, с тим да се мало више пажње поклања специфичним локалним заједницама, попут Билеће која има 19 одборника из 11 политичких партија и нестабилну политичку ситуацију у Скупштини општине.

Бореновић је истакао добар рад одборника ПДП-а Срђана Рогана који је једно вријеме био и предсједник Скупштине општине Билећа.

На Сабору, којем је присуствовао и потпредсједник ПДП-а Славко Вучуревић, изабрани су чланови Општинског одбора ПДП-а који ће у наредном периоду изабрати руководство странке у Билећи.

Извор: СРНА