latinica  ћирилица
28/04/2017 |  13:57 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

Завршена петодневна рехабилитација жена жртава рата

Петодневна рехабилитација за 51 чланицу Удружења жена жртава рата Републике Српске чији је циљ да се жене оснаже и активније укључе у пројекте и у рад на побољшању квалитета живота, завршена је данас у Лакташима и представља најуспјешнију рехабилитацију до сада, рекла је предсједница Удружења Божица Живковић Рајилић.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Ово је веома успјешна рехабилитација од које је свака жена чланица нашег Удружења имала личну корист - психичку и материјалну - изјавила је Рајилићева.

Она је навела да се у радном дијелу рехабилитације радило на обуци жена на изради пројеката, попуњавању апликација за пројекте, те проналажењу конкурса за пројекте остваривања жртава рата, посебно на локалном нивоу. Жене су биле распоређене у двије радне групе, јер је рехабилитација била психолошког и радног карактера.

- Осим боравка у хотелу, рехабилитација је подразумијевала љекарски преглед, кориштење бање, базена, али и обуку жена посебно за регионалне повјеренике за рад у пројектима - истакла је Рајилићева.

У рехабилитацији је учествовала 51 жена из свих крајева Српске - Братунца, Зворника, Бијељине, Шамца, Модриче, Брода, Бањалуке, Источног Сарајева, Трнова, Пала, Градишке, Лакташа и Новог Града.

Рајилићева је подсјетила да је у ранијим пројектима, 2014. и 2015. године, кроз радионице и психолошко-радну рехабилитацију прошло 87 жена.

Средства су обезбијеђена из УН пројекта у организацији Међународне организације за миграције, а у оквиру програма јачања капацитета невладиних организација.

Извор: СРНА