latinica  ћирилица
28/04/2017 |  17:06 ⇒ 17:07 | Аутор: РТРС

ФБиХ: У претресима пронађени оружје и дрога

У претресу стамбених и помоћних објеката и аутомобила на седам локација на подручју Калесије, Бановића, Сребреника, Градачца, Грачанице и Лукавца пронађени су оружје и дрога, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Полицијски службеници пронашли су током претреса породичне куће и помоћних објеката у власништву педесеттрогодишњег М.М. у Градачцу двије пушке, оквир за муницију и 16 метака.

Током претреса породичне куће, помоћних просторија, дворишта и возила у власништву тридесетчетворогодишњег Д.Х. из Сребреника пронађене су 304 таблете "медопар", пет таблета "трамадол", вага за прецизно мјерење, медицински шприцеви и други предмети.

У породичној кући у Лукавцу, код двадесетосмогодишњег лица чији су иницијали А.Б. пронађено је мање паковање канабиса.

Полиција је током претреса породичне куће у власништву двадесетдеветогодишњег Е.Д. на подручју општине Грачаница пронашла осам мањих паковања канабиса, дигиталну вагу, ваздушну пушку без ознака, ваздушну пушку "кандар" с оптичким нишаном, те мању количину дијабола.

Претреси су извршени по налогу надлежних судова.

У току је рад на документовању случајева, а пронађени предмети привремено су одузети ради вјештачења и провјера, након чега ће против наведених лица бити поднесен извјештај Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона.

Извор: СРНА