latinica  ћирилица
28/04/2017 |  17:15 | Аутор: РТРС

Поповић: Антинародна одлука Скупштине Црне Горе

Предсједник Српске народне партије Ненад Поповић оцијенио је као антинародну одлуку дијела посланика црногорске Скупштине о приступању Црне Горе у НАТО, наводећи да је усвојена без референдума и противно већинској вољи у овој држави.
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija) -
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija)

Поповић је позвао Владу Србије да подржи српски народ, али и остале грађане Црне Горе који захтијевају референдум о чланству у НАТО.

"Избегавање референдума о чланству у НАТО представља грубо кршење људских права и гажење демократских тековина. Такав однос власти која игнорише став већине грађана може да представља велику претњу за мир и стабилност у Црној Гори и читавом региону", навео је Поповић у писаној изјави.

Он је оцијенио да су "признавање независности лажне државе Косово, увођење санкција Русији, а сада и одлука о ступању у НАТО пакт, најочитији примјери бешчашћа режима Мила Ђукановића који ће остати црним словима уписан у црногорској историји".

Црногорска скупштина усвојила је данас Приједлог закона о потврђивању Сјеверноатлантског уговора, којим се обезбјеђују услови за приступање Црне Горе НАТО савезу.

Учлањење Црне Горе у НАТО подржало је 46 посланика владајуће коалиције, као и посланици Социјалдемократске партије, који су једини од опозиционих партија присуствовали сједници парламента на Цетињу.

Извор: СРНА