latinica  ћирилица
28/04/2017 |  17:49 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Одржан Студентски форум, завршавају "Дани студената Универзитета у Бањалуци" (ВИДЕО)

Бањалука је студентски град свих дванаест мјесеци у години. У протеклих 10 дана, кроз манифестацију "Дани студената Универзитета у Бањалуци" представљен је живот и активности које подразумијевају студирање у Бањалуци. Вечерас је свечано затварање манифестације, у Универзитетској спортској дворани.
Студентски форум - Фото: РТРС
Студентски форумФото: РТРС

Још је рано говорити о коначној оцјени, кажу организатори, али признају да су више него задовољни.

Пратећи богат спортски, културни, забавни али и образовни дио програма, морамо признати да је у претходних 10-ак дана обухваћено, готово све оно што је потребно студенту овог Универзитета. На данашњем Студентском форуму, којим је и завршена манифестација, за сто су сјели представници факултета. Ево шта кажу.

О значају дружења студента свих факултета, речено је у уводном дијелу форума.Важно је јер размјењују информације, дају сугестије, износе суштинске проблеме, а све ради побољшања услова студирања на бањалучком Универзитету.

"Оно што је можда суштински проблем на нашем факултету јесте мањак неке праксе, односно практичног рада студената, на чему ћемо ми, као студентска организација заједно са управом факултета у наредном периоду да радимо", рекао је Младен Боројевић генерални Секретар студентске организације Правног факултета Универзитета у Бањалуци

Валентина Кецман, панелиста на форуму, основне студије завршила је у Америци, магистрирала у Бриселу, а докторат спрема у Паризу. Радила је у Дубаију и Индији. Овај магистар дипломатије, вратила се у своју земљу, а овдје је позвана да промовише останак у БиХ.

"У свакој земљи се сусрећемо са различитим потешкоћама. Углавном људи кажу да су то административне потешкоће, код нас да је то тешко и да је тешко доћи до средстава, али из мог искуства могу да кажем да сам ту исту проблематику виђала и тамо", сматра Кецманова.

"Циљ форума је да овдје све студентске организације,сви заједно дефинишемо неке главне проблеме који муче студентску популацију, да то буде неки излазни производ Дана студената, поред свега осталог", напоменуо је и Ратко Савић.

На церемонији затварања, наујспјешнијим спортистима и полазницима радионица биће уручена признања, спонзорима и волонтерима захвалнице, а ректору бити враћени кључеви Универзитетског града.