latinica  ћирилица
29/04/2017 |  08:38 | Аутор: РТРС

Због првомајских празника очекује се појачан саобраћај

На свим путним правцима у Републици Српској и Федерацији БиХ очекује се појачан саобраћај због продуженог викенда и наступајућих првомајских празника, а посебно на дионицама према излетиштима и на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Гранични прелази - Фото: РТРС
Гранични прелазиФото: РТРС

Поводом 1. маја забрањен је превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ до поноћи 2. маја.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћај се одвија без посебних ограничења, по мокрим коловозима.

Због постављања расвјете на прикључној рампи на ауто-пут измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Градишка-Бањалука у Клашницама.

Петља "Маховљани" затворена је за саобраћај због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, а возачима се препоручује да користе петљу "Александровац".

Због санације клизишта и реконструкције коловоза измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу од бањалучког насеље Ребровац до Челинца.

На магистралним путним правцима Приједорска петља-Клашнице и Брчко-Бијељина у Љељенчи од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На подручју ФБиХ актуелни су радови на дионици ауто-пута Бојник-Сарајево запад-Лепеница код вијадукта Бојник и у близини тунела Игман, те Зеница Југ-Какањ у Доњим Тичићима, те на магистралним путним правцима Жепче-Маглај, Симин Хан-Прибој и Јабланица-Мостар.

На граничним прелазима у БиХ задражавања јутрос нису дужа од 20 минута.

И даље се због радова на подручју Хрватске повремено формирају дуже колоне возила на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања.

Због радова на путном правцу Илино Брдо-Вилуси у Црној Гори од 9.00 до 11.00 и од 13.00 до 15.00 часова обуставља се саобраћај на граничном прелазу Клобук.

Извор: Срна