latinica  ћирилица
29/04/2017 |  17:24 | Аутор: РТРС

СДС: Видаковић изнио лажне оптужбе

Српска демократска странка осудила је данас посљедњи иступ у медијима потпредсједника СНСД-а Марка Видаковића у којем је, како тврде, изнио низ лажних оптужби на рачун СДС-а и предсједника Општинског одбора те странке у Сребреници Момчила Цвјетиновића.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

У саопштењу из СДС-а наводи се да "овакве оптужбе које већ дужи временски период долазе из СНСД-ове кухиње нису ништа друго него чиста замјена теза и скретање пажње са горућих проблема грађана Републике Српске и немоћи актуелне власти да се са тим проблемима носи".

"СДС подсјећа неупућеног Видаковића да је управо СНСД заједно са СДА од 1998. године владао Сребреницом, на чијем челу је тада био Радомир Павловић те да је једини резултат те владавине исељавање Срба и Бошњака и махинације средствима из донација која нису била мала", додаје се у саопштењу.

СДС сматра да не треба заборавити да је "управо СНСД тај који је недавно одлучио да раскине коалициони споразум са СДС Сребреница" и питају СНСД да ли је то показатељ патриотизма и њихове, како кажу, лажне борбе за Републику Српску и њене грађане.

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић оцијенио је да "рушење скупштинске већине у Сребреници у којој су већину чинили Срби и формирање нове, коју сада чине Бошњаци, представља још један издајнички потез СДС-а".

Извор: СРНА