latinica  ћирилица
05/05/2017 |  10:41 ⇒ 10:42 | Аутор: РТРС

Мигранти више не могу остати у центру Београда

Прихватни центар за мигранте у Шиду се затвара, а ускоро ће се измјестити и мигранти из центра Београда, каже државни секретар Министарства рада Ненад Иванишевић.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

"Постигнут је договор, Комесаријат за избјеглице је изнио тачне локације гдје је свако од тих миграната у граду, у којим центрима има мјеста, направили смо план, заједно ћемо са НВО тим људима јасно рећи да је просто немогуће више да остану ту, нема смисла", рекао је Иванишевић за РТС.

Он каже и да је прочитао захтјеве људи у Београду, којима је непријатно да касно пролазе поред Економског факултета, а и да су се и студенти тог факултета жалили на понашање миграната, који практично спавају у парку.

"Управо зато је КИРС направио план измјештања миграната из центра Београда у наредних 20 дана. Није их лако тек тако измјестити, прије свега, ради се о живим људима, а ми не желимо да примјенимо силу. То што је непримјењујемо, не показује слабост, већ управо- хуманост коју хоћемо до краја максимално да покажемо", наглашава Иванишевић.

Према његовим ријечима, у веома скором року у Београду, на један хуман начин, мигрантима у центру Београда биће понуђено да се иселе.

Извор: Б92