latinica  ћирилица
05/05/2017 |  15:16 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Британци упозоравају- могући терористички напади у БиХ

Власти Велике Британије упозориле су грађане који планирају да посјете БиХ на могућности терористичког напада.

У упозорењу британске Владе се наводи да напади могу бити насумични, као и да се може десити да мета буде неко мјесто које посјећују странци.

Британске власти упозоравају и на могућност напада терориста на вјерске објекте.

У упозорењу, које је издато будући да БиХ сваке године посјети 9.000 Британаца, напомиње се да су се у тој земљи 2015. године десила два терористичка напада - 27. априла у Зворнику, гдје је убијен један полицајац, а два рањена и 18. новембра 2015. године у спортској кладионици у Рајловцу, у близини Сарајева, када су усмрћена двојица припадника Оружаних снага БиХ, а три лица рањена.

"Постоји вјероватноћа да би терористи могли да изврше нови терористички напад у овој земљи", наводи се у упозорењу објављеном на страници за информисање Владе Велике Британије.

У упозорењу се указује да минска поља у БиХ и даље представљају опасност, нарочито у изолованим сеоским подручјима и на планинама. "Усљед појаве поплава и клизишта претходних година, минска поља су помјерена, а ознаке које упозоравају на опасност су уништене", наводи британска Влада.

"Стопа криминала усмјереног против страних држављана је у суштини ниска, али требали бисте се чувати џепароша у градовима и у возилима јавног превоза. Посебну пажњу треба обратити на мјеста која су популарна међу туристима", савјетује се Британцима који планирају да путују у БиХ.

Британске власти напомињу да европска здравствена књижица не покрива БиХ и препоручју својим држављанима да прије него што крену у ову земљу прибаве путничко и здравствено осигурање, које укључује и евакуацију амбулантним хеликоптером.

Извор: Срна