latinica  ћирилица
09/05/2017 |  13:50 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Издање француске прве даме разљутило критичаре

Брижит Макрон, супруга изабраног председника Француске Емануела Макрона, разљутила је модне критичаре одевном комбинацијом у којој је дочекала проглашење изборних резултата, пише "Интернешенел бизнис Тајмс".
Издање француске прве даме које је разљутило критичаре - Фото: РТС
Издање француске прве даме које је разљутило критичареФото: РТС

Многи су, наиме, очекивали да ће Брижит изборне резултате дочекати у некој конзервативнијој комбинацији, а она је супротно томе носила лежерне фармерке, плаву блузу и капут с потписом "Луј Витон", иначе, њен омиљени бренд.

Модни критичари сматрају да је и она требало да буде у неком костиму или хаљини. Ипак, Брижит, иначе 25 година старија од свог супруга, остала је верна себи.

Током цијеле кампање хвалили су је како његује посебан стил одијевања. За разлику од бројних супруга политичара, Брижит Макрон није пала под утицај обавезних женских одијела и хаљина.

Она се, чини се, одијева на начин како јој у том тренутку одговара, што је заправо чини поприлично необичном првом дамом Француске. Њу уопште не брину тзв. модна правила одијевања.

До сада се у јавности појавила и у малој црној хаљини, али и у тренерци и сасвим је сигурно да ће за вријеме Макроновог мандата још који пут изненадити модне критичаре. Њен стил је такав да су они који је подржавају, увјерени да ће брзо постати модна икона.

Извор: РТС, Танјуг