latinica  ћирилица
10/05/2017 |  07:49 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Лавров: Потребан садржајан састанак Путина и Трампа

Самит руског предсједника Владимира Путина и америчког предсједника Доналда Трампа потребан је да би се остварили конкретни резултати, а не ради спољних ефеката или сензације, рекао је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото:Sputnik/ Vladimir Pesnya) -
Сергеј Лавров (Фото:Sputnik/ Vladimir Pesnya)

"Потребни су нам самити, а потребни су и Американцима, не због спољнег ефекта или реда ради, да би се постигла сензација. Наше америчке колеге и ми смо сигурни да, када се лидери састану, то треба буде важно не само ради руковања", рекао је Лавров телевизији "Мир".

Он је додао да Русија и САД имају велики утицај на међународну стабилност и безбједност и да остали "сигурно очекују јасне резултате од тог састанка".

"Да би се то осигурало, састанак такве врсте потребно је темељно припремити и ми на томе сада радимо", додао је шеф руске дипломатије, који се данас састаје са Трампом у Вашингтону.

Предсједник САД Доналд Трамп састаће се данас са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим у Вашингтону, потврђено је из одјељења за информисање руског Министарства спољних послова.

Из Министарства спољних послова Русије раније су изјавили да ће се Лавров састати са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном. Планирано је да двојица званичника разговарају о главним међународним и билатералним проблемима.

У саопштењу Стејт департмента наводи се да ће главна тема разговора бити проналажење рјешења сукоба у Украјини и Сирији.

Очекује се да ће након састанка са Трампом и Тилерсоном руски министар присуствовати састанку министара Арктичког савјета на Аљасци, преноси ТАСС.

Извор: СРНА