latinica  ћирилица
10/05/2017 |  08:02 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Србија ће се жалити УН због изјаве Вокера

Београд ће се обратити УН због изјаве бившег шефа мисије ОЕБС на Косову Вилијема Вокера да ради на пројекту стварања "велике Албаније", пишу Новости.
Вилијам Вокер (Фото: osce.org) -
Вилијам Вокер (Фото: osce.org)

Према писању листа министарка правде Србије Нела Кубуровић обавијестиће земље чланице УН о "срамној улози креатора случаја Рачак" који је послужио за агресију на Србију 1999. године, који је сада албански лобиста и један од аутора плана за промену граница на Балкану.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је јуче да изјава бившег шефа верификационе мисије ОЕБС-а на Косову Вилијама Вокера да има пројекат за уједињење Албанаца – на Косову, Албанији и у дијаспори, представља доказ да је Вокер великоалбански лобиста и да се од почетка залагао за остварење тог пројекта.

"Србија ће на сваком мјесту и на сваком нивоу да износи овај крунски доказ да Вокеру никада није био циљ заштита људских права на КиМ већ борба против Србије и стварање 'Велике Албаније'", рекао је Вучић.

Вучић је додао да не мисли да ће Србија ускоро моћи да врати ствари уназад нити да натјера Америку ни 23 земље Европске уније да повуку признање Косова, али је рекао да се велика дипломатска борба наставља.

Извор: Б92