latinica  ћирилица
17/05/2017 |  17:20 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Свјетски нафтни конгрес од 9. до 13. јула у Истанбулу, позван Антић

Српски министар рударства и енергетике Александар Антић позван на 22. свјетски нафтни конгрес, који се од 9. до 13. јула одржава у Истанбулу.
Истанбул (Фото: Sputnik/Руслан Кривобок) -
Истанбул (Фото: Sputnik/Руслан Кривобок)

Уочи 22. свјетског нафтног конгреса, који се од 9. до 13. јула одржава у Истанбулу, под покровитељством тамошњег Предсједништва Александар Антић, српски министар рударства и енергетике примио је, данас, новоименованог амбасадора Републике Турске у Србији, Танжуа Билгича (Tanju Bilgic).

Састанак је организован на иницијативу амбасаде Републике Турске а циљ посјете амбасадора Билгича је, између осталог, био да пренесе позив који је турски министар енергетике и природних ресурса Берат Албајрак (Berat Alba Yrak), упутио српском колеги Антићу.

Билгич је казао да је учешће министра Антића на Свјетском нафтном конгресу сјајна прилика за организацију билатералног сусрета српског министра енергетике са новим министром енергетике и природних ресурса Турске – Бератом Албајраком.

"Односи двије државе су у узлазној линији како политички, тако и економски, што се огледа у константном расту турских инвестиција у Србију", казао је министар Антић, који се, током сусрета, осврнуо на своју посјету Турској, током које је, прије двије године присуствовао почетку изградње гасовода ТАНАП у граду Карсу, у близини турско - грузијске границе.

Министар Антић је са турским амбасадором разговарао о унапређењу укупних економских односа двије земље, а посебно оних у области енергетике.

Амабасадор је нагласио велики интерес турских компанија за повећање инвестција у Србију у свим областима и истакао да је енергетика сектор турским улагачима посебно интересантан тако да у у њему може интензивно да се сарађује.

Извор: Агенције