latinica  ћирилица
18/05/2017 |  08:56 | Аутор: РТРС

Кливленд убједљиво до 1:0 против Бостона (ВИДЕО)

Кошаркаши Кливленда повели су са 1:0 у финалу Источне конференције НБА лиге, пошто су прошле ноћи у гостима побиједили Бостон са 117:104.

Кливленд је овим тријумфом стигао до девете узастопне побједе у плеј-офу ове сезоне, али и 12. укупно од пете утакмице прошлогодишњег финала.

Кавалирсе је до побједе водио Леброн Џејмс са 38 поена, девет скокова и седам асистенција, најбоље га је пратио Кевин Лав са учинком од 32 поена и 12 ухваћених лопти, а добру партију пружио је и Тристан Томпсон са 20 поена. Двоцифрен учинак имао је и Кајри Ирвинг са 11 поена.

"Леброн игра на високом нивоу и то је разлог због којег га толико форсирамо. Кад Леброн игра на том нивоу остали момци могу да буду и солидни и имамо добре шансе за побједу", рекао је тренер Кливленда Тајрон Лу послије меча.

Ејвери Бредли и Џае Краудер су у пораженом тиму постигли по 21 поен, док је Ајзеа Томас имао "дабл-дабл" учинак са 17 поена и 10 скокова.

Кошаркаши Бостона су на почетку меча промашили 11 од 14 шутева, тако да је питање побједника ријешено већ у првом полувремену када је Кливленд стекао великих 26 поена предности. Селтикси су у наставку успјели да смање разлику, али нису имали снаге за преокрет.

"Били су агресивнији тим, тим са више енергије. Не можемо екипи њиховог калибра да дозволимо да изграде такво вођство у првој четвртини. Другу утакмицу морамо боље да почнемо", рекао је центар Селтикса Ал Хорфорд.

Друга утакмица финала Истока на програму је у ноћи између петка и суботе.

Извор: Бета