latinica  ћирилица
18/05/2017 |  15:15 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Раднички огорчен на судије

Фудбалски клуб Раднички из Ниша огласио се констатацијом да је Партизан сталним притиском на судије и јавност успио да дође до побједе на Чаиру (1:3).
Партизан - Раднички - Фото: ТАНЈУГ
Партизан - РадничкиФото: ТАНЈУГ

"Раднички је најгрубље покраден, јер су судијске одлуке директно утицале на исход утакмице. О њиховој манипулацији говори и чињеница да су дан прије одлуке, објавили да они "знају" да ће судити Бојан Николић, чиме су намјерно обманули јавност како би судили они који њима очигледно одговарају", истиче се на званичној интернет страници Радничког.

На Чаиру су увјерени да би ток утакмице био потпуно другачији да је судија Зоран Широки у петом минуту показао црвени картон Урошу Ђурђевићу због ударца главом у стомак Радоша Булатовића.

"На утакмици је био евидентан низ грубих стартова против наших фудбалера које судије нису "видјеле" или нису жељеле да виде. Нећемо ни да говоримо о свирању непостојећих офсајда, што се може видјети на снимцима", наводи се у саопштењу.

У Радничком наглашавају да су разочарани што је 14.000 гледалаца видјело утакмицу у којој је главна фигура био судија. Како су навели, опструкција српског фудбала и фер игре је успјела, тако да могу да честитају Партизану на "побједи ван терена".

"Блефирањем око негирања одлуке у вези присуства тренера Марка Николића, али и имплицирањем да у Ниш воде кувара како их неко не би отровао током боравка, показали су на шта су спремани како би себи створили услове за побједу, иако су тиме унизили спорт. Извртање чињенице да неко води са собом кувара, односно стављање у контекст да неко планира да их отрује, дубоко вријеђа разум ако се зна да тај кувар иде са њима посљедњих 10 година, али не да им кува, већ да саставља јеловник", закључују из Радничког.

Извор: Танјуг