latinica  ћирилица
18/05/2017 |  17:26 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

"Алумина" на сајму технике у Београду (ВИДЕО)

Представници компаније "Алумина" из Зворника посјетили су 61. Међународни сајам технике у Београду, на којем више од 500 домаћих и страних излагача представља доминантне техничко-технолошке трендове. Била је то прилика за сусрет с пословним партнерима, размјену искустава, али и упознавање са нових достигнућима која би могли да примијене у производњи.
Радници Алумине на сајму - Фото: РТРС
Радници Алумине на сајмуФото: РТРС

Тридесетак инжењера, технолога и других стручних кадрова Алумине имало је прилику да на Сајму технике види најновија технолошка достигнућа. У Алумини кажу да је веома битно да њихови кадрови буду у корак са техничко-технолошким новитетима који доприносе осавремењивању рада, јер су нове технологије значајне за даљњи рад фабрике.

"Ми освајамо нове производе који захтјевају и доста аутоматизације, увођења нових технологија, тако да у сваком случају на Сајму је права прилика да се може видјети све оно што је ново данас у тој области која је нама битна за остваривање тих нових производа", изјавио је Војин Мирић, директор Сектора производње глиница у "Алумини".

"Да би били у токовима са технолошким достигнућима и да би наставили контакте са људима који сарађују с нама, а такође да имамо увид, што се каже, у нове примјене уређаја, опреме", ријечи су Андрије Богићевића, руководиоца погона.

Представници "Алумине" истичу важност ове посјете јер Сајам технике нуди много новитета из различитих грана технологије, машинства и аутоматике, који су побудили њихово интересовање.

"С обзиром да сам ја технолог, отприлике уређаји који се користе за хемијске анализе и у том лабораторијском дијелу, такође наравно и процесна опрема која је обухваћена на Сајму", изјавио је дипломирани инжењер технологије Младен Јанковић.

„Ми имамо јако пуно послова везано за анализе и требају нам различите врсте уређаја за праћење тих хемијских анализа, а треба нам и доста добра процесно-мјерна техника, значи ти уређаји које ћемо користити", додао је Владислав Секулић, такође инжењер технологије.

Представници Алумине надају се да ће дио виђених технологија и опреме бити примијењен у производном процесу фабрике.