latinica  ћирилица
19/05/2017 |  16:12 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Ђаковић: О изградњи меморијалног центра одлучиваће грађани Приједора

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић поручио је данас да ће о изградњи меморијалног центра у руднику Омарска одлучивати грађани Приједора, а не неко ван тог града, без обзира на којој се функцији налази.
Миленко Ђаковић - Фото: РТРС
Миленко ЂаковићФото: РТРС

Коментаришући саопштење из кабинета бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да су представници "Арселор Митала" Зеница и он сагласни да се изгради мемеоријални центар у Омарској, Ђаковић је навео у саопштењу да ће о томе одлучивати грађани као што су и до сада радили, а не неко ван Приједора.

Изетбеговић и генерални директор "Арселор Митала" Зеница Бију Наира сагласили су се јуче да је "изградња меморијалног центра у руднику Омарска неопходан корак", који ће ова компанија предузети чим град Приједор изда потребну грађевинску дозволу.

Посланик коалиције "Домовина" у Народној скупштини Републике Српске Адмир Чавка изјавио је данас да је гласање ове коалиције о продаји рудника "Љубија" било условљено градњом меморијалног центра за страдале Бошњаке у Омарској.

Коментаришући састанак Изетбеговића са Наиром, Чаква је рекао да је за њега морбидно да је "Митал" након 14 година пословања у Омарској, градњом тог споменика условљавао гласање "Домовине".

Он тврди да њега нико није звао, али је "кроз причу било да је 'Митал' спреман да направи тај центар".

Извор: СРНА