latinica  ћирилица
19/05/2017 |  18:50 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Изненађење у Риму, Тим елиминисао Надала

Доминик Тим направио је највеће изненађење на Мастерсу у Риму елиминисавши Рафаела Надала у четвртфиналу послије бробе у два сета - 6:4, 6:3.
Доминик Тим - Фото: B92
Доминик ТимФото: B92

Доминик Тим одлично је отворио меч, пошто је већ у првом гему дошао до брејка.

Препознатљивом агресивном игром млади Аустријанац наставио је да прави велике проблеме Шпанцу, а у петом гему направио је још један брејк, за вођство од 4:1.

До краја сета Надал је успио да врати један изгубљен сервис, што није било довољно за преокрет, па га је седми тенисер планете добио са 6:4.

Почетак првог сета обиљежила је велика борба, а играчи су у прва два сервис гема сигурно сачувала своје сервисе. Аустријанац је у трећем гему успио да припријети Надалу, али није имао шансу за брејк.

У више наврата на семафору је било изједначење (40:40), али је ипак Шпанац био смиренији и повео са 2:1.

У наредном гему, Доминик Тим могао је да преломи меч, али је пропустио двије узастопне брејк лопте. Ипак, пропуштена прилика да одузме сервис гем Надалу није омело Тима који је уз мало проблема добио шест гем на мечу.

Оно што није успио у претходном гему Надала, Аустријанац је успио у седмом гему другог сета.

Одличном игром са основне линије седми тенисер свијета потпуно је неутрализовао препознатљиву игру Шпанца. На брејк лопту Тим је одиграо пар одличних форхенда, на шта Рафа није имао одговор, 4:3.

Стегла су рука двадесеттрогодишњег тенисера у гему у којем је требао да потврди брејк. Сјајном игром Шпанац је успио да дође до две брејк лопт 15:40. Међутим, Доминик је имао спреман одговор, а поново су у први план дошли форхенди Аустријанца, који су били непогрешиви.

До краја гема Надал је имао још једну брејк лопту, али је и то Тим успио да спаси и да на крају добије веома важан гем, 5:3.

Извор: Б92