latinica  ћирилица
19/05/2017 |  20:26 | Аутор: РТРС

Шарапова неће позивницу игра квалификације за Вимблдон

Марија Шарапова, тренутно 211. играчица свијета, спремна је да игра квалификације за Вимблдон, прије него да од организатора затражи специјалну позивницу.
Марија Шарапова - Фото: Getty Images
Марија ШараповаФото: Getty Images

Тридесетогодишња Рускиња која је почетком недјеље остала без вајлд карда за Френч Опен, жели да се преко три квалификационе рунде домогне мјеста у главном жребу, како би зависила само од себе.

Маша се вратила на терен у априлу на турниру у Штутгарту послије 15-мјесечне суспензије због допинга, али у међувремену није успјела да се "попне" довољно високо на WТА листи како би аутоматски ушла у главни жријеб, пошто није стигла до полуфинала турнира из Премијер серије у Риму (предаја Мирјани Лучић-Барони у трећем колу).

"Имајући у виду да сам од повратка поправила ренкинг на прва три турнира, такође ћу играти и квалификације за Вимблдон, односно нећу затражити специјалну позивницу за главни жријеб", навела је Шарапова на свом сајту.

Шарапова је у четвртак добила позивницу за турнир у Бирмингему, који се одржава двије недјеље прије Вимблдона.

Најмлађа шампионка у историји Олд Ингланд Клаба, у женској конкуренцији у Опен Ери, очигледно не жели ништа да препусти случају, док је послије низа напада бивших и актуелних играча и играчица – који су је углавном називали варалицом – WТА стала је у њену одбрану.

Како су навели, WТА сматра да су организатори Ролан Гароса без икаквог основа додатно казнили Шарапову, истичући да као организатори немају право на даље санкције.

Незванично првенствно свијета, 131. издање најчувенијег тениског турнира на програму је од 3. до 16. јула.

Извор: Б92