latinica  ћирилица
24/05/2017 |  08:00 | Аутор: РТРС

Мјестимична магла у котлинама

Сви путни правци у Републици Српској овог јутра су проходни, а услови за вожњу повољни, док на подручју Федерације БиХ магла мјестимично смањује видљивост на дионицама које пролазе кроз котлине и уз ријечне токове.

У Бањалуци ће данас због одржавања манифестација поводом обиљежавања Дана града "У сусрет Спасовдану" бити обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића од 19.30 до 21.30 часова.

За вријеме трајања обустава саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне правце, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Настављени су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловозног застора на дионици магистралног пута Бањалука-Челинац у мјесту Ребровац, због чега је измијењен је режим саобраћаја.

Ради ископа сондажних јама, на дионицама магистралног пута Приједор-Ламовита, Козарац-Ламовита, Ламовита-Ивањска и Ивањска-Шарговац, измијењен је режим саобраћаја.

Због радова на изградњи кружног тока, У Милићима је измијењен режим саобраћаја на раскрсници дионице магистралног пута Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар, а постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

У току су радови на санацији коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута, у дужини од 300 метара због чега се теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће, лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова су повремене обуставе саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном и магистралном путу, са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова је измијењен режим саобраћања.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја, у трајању од пет до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Деминерски радови изводе се и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. Од 8.00 до 16.00 часова саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ коловози су суви или мјестимично мокри, фреквенција возила умјерена, изузев у градским центрима гдје је у јутарњим часовима интензитет саобраћаја појачан.

Због санације оштећења у мјесту Доњи Тичићи на регионалном путу Биљешево-Какањ саобраћај се обуставља од 9.00 до 15.00 часова и од 17.00 до 21.00 час.

У терминима од 21.00 до 9.00 часова и од 15.00 до 17.00 возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Због радова на редовном одржавању од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Транзит кроз Сарајево, саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз повремене обуставе.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова који још трају на подручју Хрватске, повремено се на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања формирају дуже колоне возила.

Извор: Срна