latinica  ћирилица
24/05/2017 |  08:27 | Аутор: РТРС

Кливленд на корак од НБА финала

Кошаркаши Кливленд кавалирса савладали су као домаћини екипу Бостон селтикса са 112:99 у трећој утакмици финала источне конференције. Кливленд је повео са 3:1 у серији и у наредној утакмици ће имати прву меч лопту за пролаз у НБА финале.

Најефикаснији у побједи Кливленда био је фантастични Кајри Ирвинг са 42 постигнутих поена а помоћ је имао у Леброн Џејмсу који је постигао 34, као и Лаву који је додао 17 поена и 17 ухваћених лопти.

Најрасположенији у гостујућој екипи били су Бредли са 19, поен мање имао је Краудер, 16 је постигао Хорфорд док је Олиник имао 15 поена.

Кливленд је самоувјерено ушао у меч са жељом за освету за трећи меч који су изгубили на домаћем терену након велике предности.

Леброн Џејмс одиграо је тада једну од најлошијих плејоф утакмица са само 11 постигнутих поена за 45 одиграна минута, а по уводним минутима четврте утакмице, чинило се да је на помолу ново "гушење краља".

Након доброг почетка Кливленда усљедио је енергетски одговор Бостона који је веома брзо и лако неутралисао предност противника и стекао своју.

Келти су играли веома дисциплиновано како у одбрани тако и у нападу и из одличног протока лопте, али и одличне кретње са и без ње успјели да потпуно држе Кливленд у својим рукама предношћу од 16 поена.

У корист Кливленда није ишла ни чињеница да је Леброн Џејмс направио четврти фаул на шест минута до краја првог полувремена.

Од тог тренутка па све до почетка посљедње четвртине, лидерску палицу преузео је Кајри Ирвинг који је на све могуће начине терорисао кош Бостона.

Најзапаженији био је у трећој четвртини у којој је постигао чак 21 поен.

Кливленд је у том периоду појачао редове и агресивност у одбрани и тиме успио да анулира дефицит а потом и поведе.

Посљедњи период меча припао је Џејмсу који је напокон ушао у ритам и постигао 15 поена у посљедњој дионици ,чиме је довео своју екипу осетније предности.

У редовима гостију се примјетио недостатак главне звијезде Ајзее Томаса у одлучујућим моментима меча, када нико из екипе Бостона није успио да преузме одговорност.

Кливленд је тако дошао до своје треће побједе над Бостоном и једна побједа их дијели до трећег узастопног НБА финала. 

Занимљиво је да, уколико елиминишу Бостон, у том финалу ће их по трећи пут чекати исти противник, екипа Голден Стејта.

Извор: РТС