latinica  ћирилица
24/05/2017 |  10:11 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Беванда о акцизама - "све могуће ако има добре воље"

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изјавио је да се зна ко покреће иницијативу да у процедуру поново буде послат сет закона о акцизама, односно да је једини задужен да предлаже законе из ове области Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ.
Вјекослав Беванда - Фото: СРНА
Вјекослав БевандаФото: СРНА

Коментаришући најаву предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића да ће бити покренута нова процедура и да је већ обезбијеђена парламентарна већина да овај закон буде и усвојен, Беванда је рекао да је "све могуће ако се има добре воље".

"Апсолутно да је могуће, али опет све завршава на парламенту БиХ. Без парламента ништа не може. Друге ствари, је ли сада обезбијеђена парламентарна већина или не, не могу коментарисати. Ако има добре воље да се поново све покрене, онда ће се и покренути. Познат је мој став о овом питању још од самог почетка", рекао је Беванда за сарајевске медије.

Када је у питању аранжман с Међународним монетарним фондом, Беванда је напоменуо да је став те финансијске организације непромијењен, посебно у вези са исплатом друге транше у износу од 155 милиона КМ.

"Ако буду испуњени сви услови, а то је сет закона о акцизама, закон о осигурању депозита, онда ћемо и добити траншу. Али, ако ови закони не буду усвојени, онда нећемо ни добити паре и све ће бити на чекању као до сада. То је свима јасно. Значи, прво испунити услове, па онда иде транша, друге нема", закључио је Беванда.

Извор: Срна