latinica  ћирилица
24/05/2017 |  10:52 | Аутор: РТРС

Сем Олердајс напустио фудбал!

Британски менаџер Сем Олердајс рекао је послије напуштања Кристал Паласа да нема више амбиција да води неки клуб.
Сем Олердајс - Фото: Screenshot
Сем ОлердајсФото: Screenshot

Послије пет проведених мјесеци на клупи “Орлова“ шесдесетдвогодишњи Британац успио је да избори опстанак са клубом усљед одличних партија у прољећном дијелу сезоне.

Мисија је тако испуњена, а бивши менаџер Болтона, Вест Хема и других премијерлигашких клубова одлучио је да иступи са позиције, а можда и из фудбала.

“Немам амбиције да преузмем неки други клуб“, рекао је Олардајс у саопштењу, а потом и додао: “Желим да уживам у животу док сам још реалтивно млад и здрав да могу да урадим неке ствари, попут путовања, провођења више времана са породицом и унучићиме без притиска који долази када сте менаџер“, јасан је био једини тренер у историји Премијер лиге који је водио шест различитих екипа.

Круна каријере 'Биг Сема' било је мјесто селектора репрезентације Енглеске, када је 2016. године потписао двогодишњи уговор.

Међутим, Олердајс се није дуго задржао на том мјесту због чувеног скандала када је наводно користио своју функцију како би преговарао са менаџерима и савјетовао их како да заобиђу правила у вези са трансферима играча, за шта би му они платили 400.000 фунти.

"Због недавних догађаја ФА и ја смо споразумно раскинули уговор. Била ми је велика част што сам у јулу именован и дубоко сам разочаран због оваквог исхода. Овог поподнева састао сам се са (челницима ФА) Грегом Кларком и Мартином Гленом и понудио сам искрено извињење, извињење из срца због мојих поступака. Иако је у снимљеним разговорима јасно да је за сваки аранжман потребно одобрење ФА, признајем да сам дао неке изјаве које су изазвале непријатност", навео је тада Олердајс у саопштењу, пренио је Би-Би-Си (BBC).

Извор: Б92