latinica  ћирилица
24/05/2017 |  16:13 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Малешевић: Бољи услови за рад у ОШ "Данило Борковић"

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је данас у Градишци, гдје је присуствовао свечаној академији поводом Дана Основне школе "Данило Борковић", да та образовна установа има разлога за славље јер је у току ове школске године санирана у оквиру пројекта "Енергетска ефикасност".

"Драго ми је што присуствујем обиљежавању Дана школе у Мјесној заједници у којој живим. Сигуран сам да су сада и ученици и наставници задовољнији условима рада", нагласио је Малешевић.

Он је навео да је у ОШ "Данило Борковић" завршен већи дио планираних радова, те да је потребно санирати још санитарни чвор и додатно уредити унутрашњост школског објекта, али се у оквиру средстава према пројекту није могло урадити више.

"Планирали смо да средства од поврата ПДВ-а, који се односи на овај пројекат, уложимо у завршетак санације школа које су биле обухваћене пројектом `Енергетске ефикасности`", рекао је Малешевић.

Он је навео да у Републици Српској има још школа које је потребно реновирати, те додао да ће на подручју Градишке вјероватно током љетног распуста почети реновирање ОШ "Свети Сава" у Дубравама, а у наредном периоду планирана је и санација ОШ "Вук Стефановић Караџић" у Турјаку и дијела школског објекта ОШ "Петар Кочић" у Новој Тополи.

Помоћник министра за координацију пројеката енергетске ефикасности у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Милош Јокић рекао је да је у санацију ОШ "Данило Борковић" уложено више од 650.000 КМ.

"Ово је један од 18 школских објаката који је саниран у оквиру прве фазе пројекта `Енергетска ефикасност`, а углавном је постављана изолација зидова, замијењени су кров и столарија, те систем гријања и расвјете", навео је Јокић.

Он је додао да је санацијом школских објеката постигнут добар резултатат, јер су сада објекти визуелно лијепи, а очекивана уштеда енергије је до чак 60 одсто.

Директор ОШ "Данило Борковић" Зоран Миљевић рекао је да су у оквиру обиљежавања Дана школе одржана спортска такмичење ученика, изложба ученичких радова и свечана академија.

Обиљежавању Дана ОШ "Данило Борковић" присуствовали су и предсједник Скупштине општине Градишка Миленко Павловић и начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Давор Глишић.

Извор: Срна