latinica  ћирилица
24/05/2017 |  16:37 ⇒ 16:38 | Аутор: РТРС

У четвртак свјежије с кишом

У Републици Српској сутра се очекује претежно облачно и свјежије вријеме с мјестимичном кишом, која ће понегдје бити и обилнија.
Падавине - Фото: РТРС
ПадавинеФото: РТРС

Ујутро и пријеподне биће облачно у већини предјела уз мјестимичну кишу која ће понегдје бити јача и обилнија, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Облачно са обилнијим падавинама биће пријеподне на сјеверозападу и западу, затим на југозападу а нешто касније на југу.

Током дана ће на сјеверу доћи до пролазног престанка падавина и раслојавања облака, а поподне се очекују пљускови, те киша на југу и истоку.

Према вечери очекује се престанак падавина у већини предјела, а могућност за пљусак остаје на сјеверу, те слабу мјестимичну кишу на истоку.

Понегдје ће се уз ниску облачност формирати магла, посебно у планинским предјелима.

Вјетар умјерен сјеверозападни, пролазно и јак, прво на сјеверу и у Семберији, а нешто касније током дана у Динаридима и Херцеговини.

Јутарња температура ваздуха од 8 до 13 степени Целзијусових, у вишим предјелима од 5 степени. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 21 степен Целзијусов, у вишим предјелима од 11 степени.

Прогноза за Бањалуку

У Бањалуци се сутра ујутру и пријеподне очекује облачно  вријеме са кишом, која пролазно може бити и јача. Током дана претежно облачно с периодима сувог времена и мјестримичне кише, те пљускова у поподневним часовима.

Престанак падавина очекује се у касним вечерњим часовима. Дуваће умјерен сјеверозападни вјетар.

Јутарња температура око 13, а највиша дневна око 18 степени Целзијусових.