latinica  ћирилица
25/05/2017 |  09:14 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Васић напустио СДС; Тврди - потпуно су приватизовали странку (ВИДЕО)

Досадашњи члан Главног одбора СДС-а и потпредсједник општинског одбора Угљевик, Божидар Васић, поднио је неопозиву оставку на чланство у овој партији.
Конференција за новинаре (Фото: РТРС ) -
Конференција за новинаре (Фото: РТРС )

Разлог је, каже, потпуно приватизовање општинског одбора Угљевик од стране предсједника општинског одбора и начелника општине Василија Перића и неколико одборника око њега и нетранспарентно трошење буџетских срeдстава општине.

На овај начин настављено је осипање кадрова СДС-а, које је посебно интезивирано у посљедњих неколико дана. Васић каже да ће наставити политички ангажман, а у наредних 10 до 15 дана одлучиће на који начин.

Перић -  Васићу треба изговор за напуштање странке

Предсједник Општинског одбора СДС-а Угљевик Василије Перић оцијенио је да члан Главног одбора СДС-а Божидар Васић, који је одлучио да напусти ту странку, "вјероватно иде за бољим обећањима", те затражио од Васића да врати функцију директора комуналног предузећа у Угљевику.

Перић је рекао да је свима савршено јасно да је Васићу потребан било какав изговор што напушта СДС, те да тако и види његово обраћање медијима.

"Иоле упућени знају да његова прича `не пије воду` јер је познато да је у СДС-у остварио све што је пожелио, од почетка до краја чланства. То знају, не само чланови наше странке, већ и јавност. За мене лично је његово напуштање странке почело прије годину дана када је преговарао са неким политичким опонентима СДС-а да буде мој противкандидат за начелника општине", рекао је Перић.

Он је додао да у такву политичку авантуру Васић, ипак, није ушао, знајући да ће бити поражен.

"Није ушао у ту авантуру, а ја сам вјеровао да ће ипак да схвати да је СДС једина сигурна лука за њега, као и свих ових година. Сада, вјероватно, иде за бољим обећањима. Ми политичку сцену не доживљавамо као пијацу, а посебно не ону на којој се иде, не само испод сваког политичког, већ и људског достојанства", рекао је Перић.

Он је затражио од Васића да врати функцију директора комуналног предузећа у Угљевику.

"У политичком дјеловању не би смјели да постоје мирази, посебно не за оне који их ничим нису заслужили. За неке је његов одлазак из СДС-а можда вијест, а за мене је нека врста подгријаног кромпира", навео је Перић.

Члан Главног одбора и Скупштине СДС-а Божидар Васић изјавио је да је донио коначну одлуку да напусти ову странку јер је, како је навео, "предсједник Општинског одбора СДС-а Угљевик и начелник угљевичке општине Василије Перић приватизовао овај одбор".

"Због тога је стање у Угљевику далеко горе од оног због којег СДС критикује власт на нивоу Републике Српске", рекао је Васић.