latinica  ћирилица
25/05/2017 |  16:15 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Ухапшен већи број осумњичених за организовани криминал

На подручју Сарајева, Брчког и Тузле данас је извршен већи број претреса и ухапшен већи број лица која су осумњичена за кривична дјела организованог криминала, царинских и пореских утаја, са коруптивним елементима, чиме су нанијели вишемилионску штету буџету БиХ.
Суд и Тужилаштво БиХ (Фото: oslobodjenje.ba) -
Суд и Тужилаштво БиХ (Фото: oslobodjenje.ba)

"Више стотина полицијских службеника Агенције за истраге и заштиту /СИПА/, Граничне полиције и Управе за индиректно опорезивање БиХ, по налогу Тужилаштва БиХ, од јутарњих часова спроводе акције "Мастер" и "Трак" које се односе на већи број физичких и правних лица", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Већи број правних и физичких лица осумњичен је за незаконит увоз текстила из иностранства у БиХ, кривична дјела организованог криминала, пореских и царинских утаја, као и коруптивних кривичних дјела примања и давања дара или других облика користи.

Током акције прикупљени су докази да су осумњичени чинили кривична дјела континуирано у периоду од око три године, а да је износ утајених пореских и царинских даџбина по једном камиону достизао износе од неколико десетина хиљада КМ.

Акције ће бити настављене током дана, након чега ће осумњичени бити приведени поступајућим тужиоцима.

Извор: СРНА