latinica  ћирилица
26/05/2017 |  09:41 ⇒ 10:49 | Аутор: РТРС

Овације за Дејвида Линча у Кану (ВИДЕО/ФОТО)

Амерички редитељ Дејвид Линч добио је овације на свом повратку у Кан послије 15 година док се пео на сцену да представи трећу сезону серије "Твин Пикс" која обиљежава његов велики повратак иза камере.

Линч је поздрављен аплаузима у позоришту Лимијер, гдје је услиједила пројекција прве двије епизоде нове сезоне култне серије.

Чули су се и узвици "Волим те" док су редитељ и глумац Кајл Меклахлан, који поново игра главну улогу, специјалног агента Дејла Купера, позирали десетинама фотографа.

Екипа серије "Твин Пикс"

- Повратак Дејвида Линча режирању је велики догађај - рекао је Тијери Фремо, селектор Канског фестивала.

Он је подсјетио на изјаву предсједника канског жирија из 2002. који је рекао да "ако биоскопи умру, у Француској ће удахнути посљедњи пут".

Аплаузи су се поново проломили када је почела шпица прве епизоде серије чија се радња одвија у узнемирујућем градићу на сјеверозападу САД гдје магла прекрива шуму и њене мистерије.

Кајл Меклахлан поново игра агента Дејла Купера, а старој екипи коју чине Медхен Амик, Шерилин Фен, Дејвид Духовни и Ричард Бајмер, придружиће се и Лора Дерн, Џејмс Белуши, Ричард Чемберлен, Тим Рот, Џенифер Џејсон Ли, Наоми Вотс и Еди Ведер.

Линч је 1990. добио Златну палму за филм "Морнар и Лула", а 2001. је награђен за сценографију за филм "Мулхоланд драјв".

Извор: Агенције