latinica  ћирилица
26/05/2017 |  14:29 | Аутор: РТРС

Руси упозорени да не одлазе у Британију

Након што је Лондон подигао ниво пријетње од тероризма због самоубилачког бомбашког напада у Манчестеру у којем су убијене 22 особе, руске власти су упозориле своје држављане да не посјећују Велику Британију.

 Како се наводи у саопштењу руске државне туристичке агенције, амбасада те земље у Британији препоручује руским држављанима да се уздрже од путовања у Британију, нарочито од одласка у веће градове "уколико таква путовања нису апсолутно неопходна".

"Ово је због чињенице да је влада Велике Британије подигла ниво терористичке пријетње у земљи на максимално могући", наводи се у саопштењу, преноси АФП.

Агенција је позвала Русе да схвате упозорења што је могуће озбиљније и наредила туристичким оператерима да информишу своје клијенте о ниву пријетње од тероризма у Великој Британији.

Британија је на опрезу након што је у понедјељак увече на концерту америчке пјевачице Аријане Гранде у Манчестеру изведен самоубилачки бомбашки напад у којем су 22 особе убијене.

Премијерка Тереза Меј је саопштила послије напада да је та земља подигла ниво пријетње од тероризма на "критичан" што значи да се сматра да је неизбежан нови напад.

Извор: Танјуг