latinica  ћирилица
26/05/2017 |  15:17 | Аутор: РТРС

Црнадак: Спреман сам на саслушање

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак обавијестио је данас чланове Колегијума Дома народа да је спреман да одговори на сва питања поводом извјештавања појединих медија о наводном формирању комисије за саслушање министра иностраних послова.
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

У допису упућеном члановима Колегијума Дома народа, који је пролсијеђен и медијима, Црнадак наводи да још није званично обавијештен о формирању ове комисије, али да ће он, као и сви други државни службеници и запослени у МИП-у за које се укаже потреба, бити на располагању да одговоре на сва питања о трошковима које је направило ово министарство.

"Желим да вас обавијестим да и МИП БиХ, од како сам на његовом челу, инсистира на пуној транспарентности свог рада и да се са посебним уважавањем односи према Парламентарној скупштини БиХ и свим активностима њених тијела, као и посланика и делегата појединачно", истакао је Црнадак.

Он сматра да је своју, као и посвећеност институције којом руководи принципу транспарентности доказао и редовним састанцима са Комисијом за буџет и финансије Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, а посљедњи састанак одржан је 6. априла.

Црнадак је од делегата затражио разумијевање приликом утврђивања термина састанка у наредном периоду с обзиром на одређен број договорених билатералних обавеза.

Извор: СРНА