latinica  ћирилица
27/05/2017 |  09:41 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Дукић: Наступ Томпсона би био усташко оргијање и монструозно изругивање жртва

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић изјавио је да би концерт хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона планиран за 8. јун на мостарском стадиону, кроз који је као логор прошло више од 10.000 Срба и Бошњака, представљао усташко оргијање и монструозно изругивање жртвама тог стравичног мучилишта.
Мостар (Фото: Марин Јурица) -
Мостар (Фото: Марин Јурица)

Дукић је у изјави за Еуроблиц истакао, да је према подацима Савеза логораша на стадиону Вележа под Бијелим Бријегом било заточено 1.720 Срба, међу којима субили и жене, дјеца и старци.

- Од укупног броја српских затвореника у Мостару, Коњицу, Стоцу и другим мјестима који су били заробљени и пребачени у тај логор било је око 900 жена - рекао је Дукић.

Предсједник Удружења логораша Херцеговачко-неретванског кантона Суљо Кметаш изјавио је да је најмање 10.000 људи прошло кроз логор под Бијелим бријегом, гдје би Томпсон требао да одржи "родољубиви концерт" у част шесторице некадашњих војних и политичких лидера тзв. Херцег-Босне, и то је био вјероватно највећи концентрациони логор за Србе и Бошњаке.

- Људи су тамо брутално премлаћивани и мучени на најсвирепије начине. Вјероватно се никада неће сазнати тачан број оних који су одведени у непознатом правцу, а за чију судбину се до данас ништа не зна. Таквих случајева је било на десетине - рекао је Кметаш.

Извор: СРНА