latinica  ћирилица
27/05/2017 |  12:19 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

Бањалука- Почео Међународни пливачки митинг (ВИДЕО)

Око 400 такмичара из 36 клубова из Републике Српске, БиХ, земаља бивше Југославије, те Италије, Летоније и Канаде учествује на 10. Међународном пливачком митингу који организује Пливачки клуб Олимп из Бањалуке.
Пливачки митинг Бања Лука - Фото: РТРС
Пливачки митинг Бања ЛукаФото: РТРС

Први такмичарски дан на Међународном пливачком митингу "Бањалука опен 2017" обиљежила су својица сјајних пливача из Србије - Велимир Стјепановић и Чаба Силађи.

Силађи је постао нови стари рекордер у дисциплини 100 метара прсним стилом јер је ову дионицу испливао за 1 минут једну секунду и 42 стотинке што је уједно и рекорд овог митинга и његово најбоље вријеме ове сезоне.

Стјепановић је доминирао у дисциплини 200 метара слоборним стилом у времену 1 минут 49 секунди и 26 стотинки чиме је поправио властити рекорд овог митинга.

Такмичење ће бити настављено сутра када су на програму финалне трке.

Радојичић свечано отворио пливачки митинг

У име Града Бањалука добродошлицу такмичарима пожелио је градоначелник Игор Радојичић који је и свечано отворио манифестацију.

"Град Бањалука је увијек подржавао овакве манифестације. Врло смо срећни што имамо такмичаре који у континуитету већ генерацијама остварују најбоље резултате као што су Жељко Панић, Михајло Чепркало и Никола Бјелајац. Ми као град подржавамо спортове на води, а нарочито најмлађе спортисте. Већ од наредне школске године организоваћемо посебан програм за непливаче из којег ћемо, надам се, једног дана добити шампионе", рекао је Радојичић.

Градоначелник Игор Радојичић отворио Пливачки митинг "Бањалука опен" (Фото: РТРС)

Дводневни митинг који организује Пливачки клуб Олимп окупио је пливаче који су освајачи медаља на великим такмичењима или су били финалисти великих такмичења, попут Велимира Стјепановића и Чабе Силађија.

Такође, ту су и пливачи који су испунили норму за предстојеће Свјетско првенство у Будимпашти у јулу, међу којима су и Никола Бјелајац, Ади Мешетовић и Михајло Чепркало. Како је овај митинг у календарима европске и свјетске федерације, сви учесници, који немају норму за Будимпешту, имају прилику да је остваре.

Свечано отварање пливачког митинга (Фото: РТРС)

Организацију овог такмичења подржали су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и град Бањалука.

Радио-телевизија Републике Српске је генерални медијски покровитељ.