latinica  ћирилица
28/05/2017 |  10:14 ⇒ 13:20 | Аутор: РТРС

Русија спремна на конструктивни дијалог са САД

Један од приоритета Москве је конструктиван дијалог са Вашингтоном, од тога зависи рјешавање проблема у Сирији и борба против међународног тероризма и потребно је да се направи избор да ли да се продубе тензије или започне раст са најниже тачке у односима, изјавио је савјетник предјседника Русије Игор Левитин.

- Свијет је стигао до критичне тачке. Ситуација је дошла до заоштравања односа Русије и Запада и од стручњака зависи како ће они бити ријешени. Не могу сви проблеми бити ријешени, али морамо корак по корак да се удаљимо са ивице - рекао је Левитин на конференцији Балтички форум, који се одржава у Летонији.

Он је нагласио да Русија подржава дијалог са Западом и да један од приоритета Москве представља конструктиван дијалог са Вашингтоном.

- Од тог дијалога зависе рјешавање проблема и Сирије и Блиског истока и борба против међународног тероризма и рјешавање других проблема. Потребно је да се направи избор да ли да се још више продубе тензије или да се започне раст са најниже тачке у односима између Русије и Запада до које смо стигли - истакао је Левитин.

Извор: Спутњик