latinica  ћирилица
28/05/2017 |  14:49 | Аутор: РТРС

Керберова изгубила и ушла у историју

Први дан Ролан Гароса, а већ имамо сензацију. Анжелика Кербер, прва тенисерка свијета, изгубила је у првом колу од Екатарине Макарове, 40. играчице на планети са 6:2, 6:2.
Анђелика Кербер (Фото: flickr.com/ photos/ robbiesaurus) -
Анђелика Кербер (Фото: flickr.com/ photos/ robbiesaurus)

Тако је Њемица постала прва тенисерка која је као најбоља на ВТА листи елиминисана на старту Отвореног првенства Француске.

Керберова је лоше одиграла цијелу сезони на шљаци. У Штутгарту је изгубила у другом колу од Кристине Младеновић, у Мадриду је поражена у трећој рунди од Ежени Бушар, док је Рим такође напустила послије другог кола када је изгубила од Естонке Анет Контавеит. Лоше игре на црвеној шљаци кулминирале су поразом на старту Париза од Макарове.

Рускиња, иако 40. на ВТА листи, изузетно је опасна, а одличну физичку спремност показала је у мечу против Керберове, јер ју је потпуно надиграла. Њемица није имала начин да се одбрани од расположене Макарове. Уопште, од када је постала прва на свијету, Њемица не може да се носи са притиском који та позиција носи и лоше игра.

Као награду за сјајно одрађен посао против Керберове, Макарову у другој рунди чека мегдан са бољом из дуела Цуренко (Украјина) - Козлова (Украјина).

Извор: Блиц