latinica  ћирилица
28/05/2017 |  16:11 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Обиљежен Дан 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса (ВИДЕО)

Служењем парастоса погинулим борцима и свечаном академијом у Источном Сарајеву je обиљежен Дан 4. батаљона Војне полиције Сарајевско-романијског корпуса. Кроз јединицу је прошло више од 300 бораца.
Источо Сарајево-парастос погинулим борцима - Фото: РТРС
Источо Сарајево-парастос погинулим борцимаФото: РТРС

Трескавица, Игман, Бјелашница, Мојмило, Нишићка висораван – нема педља сарајевског ратишта гдје припадници 4. батаљона Војне полиције сарајевско-романијског корпуса нису стали у одбрану становништва од агресије.

"Задаци су били нормално у одбрамбено-отаџбинском рату да очувамо територију нашег Српског Сарајева од агресора. Јединица је била ангажована по потреби, а највише смо били ангажовани у рејону сарајевско-романијског корпуса и по потреби даље на територији републике Српске", рекао је Драган Пјевић, секретар Удружења ветерана Војне полиције СРК-а.

Кроз јединицу, која је уз очување територије и одбрану огњишта била ангажована и у противтерористичким дејствима, прошло је више од 300 бораца. Међу њима 13 најбољих, укључујући команданта Недељка Лиздека, дало је живот за Републику Српску.

Пјевић је истакао да је ово прилика да окупе све саборцие на једном мјесту да се угосте породице погинулих бораца како би им ставили до знања да нису заборављени.

Брига о породицама погинулих, права бораца и сарадња са другим борачким удружењима основни су задаци ветерана војне полиције сарајевско-романијског корпуса, поручено је и са свечане академије на којој је представљен ратни пут јединице.