latinica  ћирилица
28/05/2017 |  20:18 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Стјепановић и Силађи обиљежили пливачки митинг у Б. Луци (ВИДЕО)

Пливачи из Србије имали су највише успјеха на данас завршеном 10. јубиларном Међународном митингу „Бањалука опен 2017“ , који је организовао пливачки клуб Олимп.
Пливачки митинг - Фото: РТРС
Пливачки митингФото: РТРС

И други такмичарски дан на Међунароном пливачком митингу у Бањалуци обиљежили су Велимир Стјепановић и Чаба Силађи, двојица пливача из Србије, који су потврдили да се налазе у доброј форми пред Свјетско првенство у јулу у Будимпешти. Стјепановић је данас био најбржи на 100 и 400 метара слобним стилом.

Након побједе на 100 метара прсним стилом уз нови рекорд митинга, Силађи је данас славио на дупло краћој дионци, у времену 27 секунди 96 стотинки, што је и највреднији резултат на митингу.

О домаћих пливача, добар утисак оставио је млади Бањалучанин Никола Бјелајац, однедавно рекордер БиХ на 50 слободно. Бјелајац, који је испунио Б норму за Свјетско првенство, јуче је био други на 50, а данас пети на 100 слободно.

И ове године митинг је оправдао епитет једног од најбољих и најпосјећенијих у региону. Током два такмичарска дана, наступило је скоро 400 пливача из осам земаља.