latinica  ћирилица
29/05/2017 |  08:01 | Аутор: РТРС

Тоти се уз сузе навијача и саиграча опростио од Роме (ВИДЕО)

Дугогодишњи капитен Роме, 40-годишњи Франческо Тоти опростио се данас од тог фудбалског клуба послије 25 сезона у првом тиму.

"Дошао је моменат за који сам се надао да никад неће доћи, али сам био свјестан да је морало. Ово је заиста била тешка одлука", рекао је Тоти навијачима на стадиону Олимпико.

Тоти је против Ђенове у посљедњем колу Серије А наступио посљедњи пут за Рому, а његов опроштај су пратиле његове сузе, као и многих саиграча и навијача који су испунили стадион Олимпико.

Заједно са Тотијем послије утакмице су на терену стадиона Олимпико била његова жена и дјеца, који су прошетали атлетском стазом и поздравили навијаче, који су углавном носили дрес са бројем 10 или мајице са поруком посвећену њему.

Један навијач је прескочило ограду и ушло на атлетску стазу са трибина, а Тоти му је пришао и фотографисао се са њим прије него што га је обезбјеђење извело са терена. Тоти је потом на једној лопти написао поруку уз потпис и шутнуо је на навијачку трибину.

Послије утакмице је на центру терена постављен велики дрес са бројем 10 који је Тоти носио током каријере, док је на видео бимовима било написано "хвала капитену".

Челници клуба су му поклонили урамљен дрес, док је од свог замјеника капитена Данијелеа Де Росија добио плакету са потписима саиграча.

Тоти је претходно овацијама дочекан на стадиону уочи утакмице, а у игру је ушао у 54. минуту. Он није био пуно на терену ове сезоне, а наводно је у сукобу са тренером Лучаном Спалетијем.

Он је рођен у Риму, а за први тим Роме играо је укупно 786 утакмица, уз 307 голова. За репрезентацију Италије је наступио 58 пута и био је шампион свијета 2006. године.

Извор: Бета