latinica  ћирилица
29/05/2017 |  10:56 | Аутор: РТРС

Француска новинарка написала књигу о Ђоковићу: Ноле додирнуо свети грал

При писању књиге су помогли Ђоковић, Вајда, Бекер и цијели бивши тим. Била су то заиста драгоцјена искуства - прича Карол Бушар
Карол Бушар - Фото: Novosti.rs
Карол БушарФото: Novosti.rs

Књига “Освајање Ролан Гароса“ само што је изашла из штампе. У њој француска тениска новинарка Карол Бушар преноси тајне и импресије о томе како је Новак Ђоковић остварио свој сан и дошао до жељеног трофеја.

- Толико је желео ту титулу и коначно је успио. Пошло му је за руком да издржи притисак до краја, да задржи равнотежу и мирноћу до посљедњег меча, да се избори с нервима и емоцијама. Имао је посљедњу ријеч - преноси Бушар за “Новости“.

Каже да се заинтересовала за Новака јер његов живот представља лијепу и импресивну тениску и животну причу. При писању књиге српски тенисер је, истиче, био веома предусретљив.

- Говорио је о томе шта му је пролазило кроз главу током финала, какав је стрес имао пре тога, како је све успио да савлада. О томе шта се догађало изнутра причали су и Вајда, Бекер и цијели његов бивши тим. То су, заиста, драгоцјена искуства.

Бушарова, у књизи која би ускоро могла да се појави и на српском (преговори су у току), пише о томе како је Ноле играо тенис свог живота, али и о каснијем паду концентрације.

- Цијелог себе је уложио у ову титулу. Послије толико година, додирнуо је свети грал. Нормално је да се затим једно јутро пробудите и запитате се - шта сада?

Она истиче да је само питање тренутка када ће Ноле да се “пробуди“.

- Већ игра много боље. У Риму је био одличан. Можда ће у Паризу имати превише притиска - одбрана титуле, нови тренер, нови спонзор... Али, зашто да не. Ако успије да пронађе свој ритам, у другој недјељи све је питање самопоуздања. У сваком случају, вратиће се - сматра Карол Бушар.

Извор: Новости