latinica  ћирилица
29/05/2017 |  13:11 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Нова механизација на копу Рудника Угљевик, вриједна више од 7 милиона КМ (ВИДЕО)

На повшинском копу "Богутово Село" угљевичког рудника угља данас је у рад пуштена нова механизација у чију је набавку предузеће "Рудник и термоелектрана Угљевик" /РиТЕ/ инвестирало 7,2 милиона марака.
Угљевик-нова механизација - Фото: СРНА
Угљевик-нова механизацијаФото: СРНА

Приликом пуштања у рад четири нова "дампер" камиона, носивости 110 тона, директор РиТЕ, Ђорђе Поповић, најавио је наставак инвестициони циклус на руднику у Угљевику.

"У циљу подстицања што вишег степена погонске спремности у току је процедура за набавку полумобилне секундарде дробилице вриједне 4,3 милиона КМ, наставак изградње сервисног објекта и стални захвати на транспортним линијама, што је солидна основа да у будућности не бринемо за реализацију зацртаних планова у експлоатацији угља", рекао је Поповић.

Он је истакао да се ниво инвестиција одржава и на Термоелектрани и најавио почетак ремонта 1. јула, који ће трајати три мјесеца.

Руководилац Радне јединице Рудник Раде Косановић рекао је да нови "дампери" годишње могу да превезу 1,5 милиона кубика чвсте масе, што је удио од 10 до 15 одсто укупне производње. Косановић је додао да је у протеклих пет мјесеци на Руднику испуњен план производње од три милиона кубика чврсте масе и 800.000 тона угља.