latinica  ћирилица
29/05/2017 |  14:40 | Аутор: РТРС

Пернар: Не дајте кредит Агрокору, Пленковић је антируски настројен!

Посланик "Живог зида" у Хрватском сабору Иван Пернар позвао је Русију да не даје кредит "Агрокору", јер на тај начин помаже премијера Андреја Пленковића, који је "изразито антируски настројен".
Иван Пернар (Фото: Goran Mehkek / Hanza Media) -
Иван Пернар (Фото: Goran Mehkek / Hanza Media)

Пернар је путем "Фејсбука" позвао Русе и Сбербанку да размисле о томе због чега је Пленковић у Сабору агитовао да се Русији уведу санкције и да се Хрватска војска пошаље на руску границу.

"Господо из Сбербанке, Пленковић је изразито антируски настројен, дајући му новац заправо подржавате његову спољну политику и обезбјеђујете му политички опстанак. Немојте то чинити", написао је Пернар.

У Загребу су у току преговори Владе Хрватске и Сбербанке о томе да ли ће руска страна дати "Агрокору" нови кредит.

Први замјеник предсједника Управе руске Сбербанке Максим Полетаев рекао је након састанка да би се требало наћи рјешење у вези са "Агрокором", те да ће наставак финансирања концерна зависити од "нивоа сарадње".

"Разговарали смо о многим питањима и мислим да бисмо требали да нађемо рјешење", навео је Полетаев новинарима на изласку из Банског двора, гдје је разговарао са премијером Пленковићем и потпредсједником Владе Мартином Далић.

Извор: Срна