latinica  ћирилица
29/05/2017 |  15:39 | Аутор: РТРС

Фонд ПИО: Ревизија потврдила правилно и ефикасно пословање

Позитиван ревизорски извјештај Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске одражава законит, правилан, ефикасан и штедљив приступ у раду и финансијском пословању, констатовао је данас Управни одбор Фонда.
Фонд ПИО - Филијала Бијељина - Фото: РТРС
Фонд ПИО - Филијала БијељинаФото: РТРС

У саопштењу након сједнице одржане у Бијељини, Управни одбор оцјењује да је највећи допринос позитивном ревизорском мишљењу дао менаџмент Фонда, са директором на челу, као и органи управљања Фонда, надлежно Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и Влада Републике Српске који врше надзор над радом Фонда.

Разматрајући Извјештај о ревизији финансијских извјештаја Фонда ПИО за 2016. годину, истакнуто је да први пут од када се врше ревизије фонд има позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора, без иједне препоруке.

"То је ријеткост у нашој пракси, будући да је свега седам органа/организација добило позитивно ревизорско мишљење за 2016. годину", наводи се у саопштењу из Фонда ПИО.

Управни одбор Фонда ПИО је на сједници у Бијељини разматрао и усвојио Правилник о исплати погребних трошкова за умрлог корисника пензије и измјене и допуне Плана набавки Фонда ПИО за ову годину.

Управни одбор Фонда упознат је и о Информацији о степену имплементације интегрисаног информационог система Фонда и система за управљање електронским документима.

Извор: СРНА