latinica  ћирилица
29/05/2017 |  15:41 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Боксит: Нова улагања у Фабрику намјештаја

Све већу потражњу за производима Фабрике намјештаја и масивних плоча од пуног дрвета, Компанија “Боксит“ а.д. Милићи рјешила је инвестицијом у набавку нове опреме.
Фабрика, панорама - Фото: РТРС
Фабрика, панорамаФото: РТРС

Пословање овог Бокситовог сектора за сада се темељи углавном на извозу, а нова улагања значиће и веће капацитете, као и шири асортиман производа у понуди. Фабрика има потпуно заокружен технолошки процес, од прореза трупаца до финалног производа, односно масивних плоча од букве, храста и других лишћара, као и производње масивног намјештаја.

Улагањем у вриједности око 1.500.000 КМ, наставља се пракса да се у овом сектору сваке године улажу значајна средства у опрему најновије генерације. Са набавком нове линије за производњу масивних плоча од њемачког произвођача “Weinig “, која је у току, капацитет ове линије ће се вишеструко увећати. Посебан акценат је, како наводи менаџмент, на сталном расту учешћа прихода од продаје финалних производа односно масивног намјештаја. Овај погон је у прошлој пословној години у потпуности модернизован, када је, између осталог набављен, и 5-осни ЦНЦ обрадни центар, савремена линија за брушење и лакирање као и друга опрема.

Оријентација је да се ради квалитетан и дизајнерски намјештај за пробирљиве купце и да се на тај начин природни ресурси који се набављају у окружењу што квалиетније валоризују. У том смислу, улажу се значајна средства у промоцију, између осталог и наступима на најреферентнијим европским сајмовима.

За сада се, како наводе у Компанији Боксит, углавном ради по наруџбама купаца са западноевропског тржишта, али формирањем властитог бренда, јасно се исказује амбиција да у годинама које долазе постану све више препознатљиви и са властитим дизајном. СОЛИГНА је њихов бренд, настао у сталној тежњи да живимо у складу са природом и одговорно се према њој односимо. Племенито дрво и топлина коју носи су њихов заштитни знак. 

Да се у Бокситу ништа не препушта случају, говори и податак да ће Компанија стипендирати све ученике столарске струке СШЦ “Милутин Миланковић“ Милићи, током читавог школовања.

Поред тога, Компанија ће обезбиједити наставна средства и уџбенике, обављање стручне праксе током школовања и сигурно запослење након стицања дипломе.