latinica  ћирилица
29/05/2017 |  16:03 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

У уторак сунчано и веома топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно сунчано и веома топло, а поподне су понегдје могући краткотрајни пљускови.

Ујутро ће бити свјеже и претежно ведро, само ће понегдје око ријека и по котлинама на истоку бити магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне се на југоистоку очекује развој облачности, што ће понегдје, углавном у брдско-планинским предјелима, донијети краткотрајне пљускове. Крајем дана краткотрајни пљускови могући су и понегдје на западу.

Вјетар ће бити слаб, промјенљивог смјера, крајем дана слаб до умјерен југозападни и западни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од девет до 16 степени, у вишим предјелима од пет степени, а највиша дневна од 25 до 31 степен, те у вишим пределима од 20 степени Целзијусових.

Данас је у Републици Српској и ФБиХ претежно сунчано и топло.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница девет, Чемерно 19, Хан Пијесак и Калиновик 20, Гацко, Мраковица и Соколац 21, Источно Сарајево, Невесиње, Чајниче и Неум 23, Билећа, Дринић, Брод, Шипово, Крупа на Уни и Сарајево 24, Требиње, Сребреница, Мркоњић Град и Рудо 25, Вишеград, Фоча, Приједор, Зворник, Нови Град и Србац 26, Бањалука, Бијељина и Добој 27, док је у Мостару измјерено 29 степени Целзијусових.

Извор: Срна