latinica  ћирилица
29/05/2017 |  17:16 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Комисија за финансије и буџет - Ревизорски извјештај БХРТ доставити Тужилаштву БиХ

Комисија за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ усвојила је данас у Сарајеву Извјештај о финансијској ревизији БХРТ за 2015. годину уз закључак којим се од Канцеларије за ревизију институција тражи да овај извјештај у најкраћем року достави Тужилаштву БиХ.
Сарајево - Парламент БиХ - Фото: РТРС
Сарајево - Парламент БиХФото: РТРС

Овај закључак биће упућен Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Комисија је примила к знању информацију Министарства цивилних послова БиХ о стању у подручју деминирања с Акционим планом за реализовање препорука и закључака поводом ревизорског извјештаја учинка о теми "Ефикасност система деминирања у БиХ" и информацију Министарства безбједности БиХ у вези с реализацијом препорука и закључака поводом ревизорског извјештаја ревизије учинка о теми "Активности институција БиХ за спровођење заштите и спасавања у природној или другој несрећи".

Комисија је закључила да од Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ затражи да се наведене информације упуте Заједничкој комисији за одбрану и безбједност БиХ на даље поступање.

Комисија за финансије и буџет прихватила је Финансијски извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ за период од 1. јануара до 31. марта ове године.

Информација о расподјели и кориштењу средстава текуће буџетске резерве за прошлу годину није примљена к знању, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Извор: Срна