latinica  ћирилица
29/05/2017 |  19:23 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Допада ми се начин рада са Агасијем

Новак Ђоковић je рекао да му се допада начин којим ради са Андреом Агасијем и додао да је у овогодишње такмичење на Ролан Гаросу ушао уз олакшање, пошто више није под толиким притиском да освоји трофеј.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Ђоковић је почео одбрану титуле на Отвореном првенству Француске, Ролан Гаросу, побједом против Шпанца Марсела Гранољерса. Новинаре је послије меча највише интересовало како изгледају тренинзи Ђоковића и Агасија, који ће са њим радити у Паризу.

- Логично је да људи желе да знају какве су промјене, али тога заправо још нема, он и ја немамо такав однос тако да он одједном много измијени моју игру или ме убаци у одређене околности у којима ћу се осјећати неугодно. Он не жели да на било какав начин ремети мој ритам и начин на који сам играо и припремао се. Он се прилагођава томе што сам ја у новом поглављу свог живота, формирам нови тим, а он је на његовом челу. Значе ми разговори и његови савјети, не бих превише откривао, то остаје међу нама. За сада ми се допада начин којим радим са Агасијем и како се осјећам на терену - рекао је Ђоковић.

Он је навео да се Агаси труди да га што боље упозна, како би му више помогао.

- Али, у општем смислу њему се моја игра јако допада, он је више усредсређен на психолошки приступ у одређеним моментима мечева, шта радити, како се понијети, како приступити мечевима и тренинзима. Наравно и одређеним техничким детаљима, као и о стварима ван терена које се тичу приватног живота, пошто у посљедњих седам, осам мјесеци пролазим кроз промјене. Труди се да ме што боље упозна да би ми што више помогао - додао је он.

Ђоковић је прошле године освојио титулу на Ролан Гаросу и то је био једини гренд слем трофеј који му је недостајао.

- Сада је другачији осјећај у односу на друге године. Као бранилац титуле сам се вратио у Париз. У посљедњих четири, пет година долазио сам у Париз са огромним притиском и очекивањима. Један од главних осјећања ове године у првом мечу било ми је олакшање, јер знам да сам успио да освојим тај трофеј. С друге стране, имао сам оштрину и додатну мотивацију да одиграм што боље. Било је момената када сам бриљирао и момената када сам мало мање бриљирао. То је очекивано за уводне мечеве - рекао је он.

Српски тенисер рекао је да је једина ствар којом није био задовољан у данашњем мечу то што је у трећем сету сервирао лоше, али је оцијенио да је Гранољерс незгодан играч и да је задовољан побједом у три сета.

Новинаре је занимало и да ли Ђоковић мисли да ће Србија бити примљена у Европску унију, а он је рекао да ће одговарати само на питања о тенису и спорту.

- Тренутно ме политика не занима много. Пратим је, наравно, пошто је то дио мог живота, то је дио свачијег живота. Свјестан сам шта се дешава, али више од тога не могу да кажем - рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће у другом колу играти против Португлаца Жоаа Соузе, који је побиједио Јанка Типсаревића са 4:6, 7:6, 6:2, 6:2.

- Соуза је добио Јанка, искрено, надао сам се да ћу имати прилику да играм против њега, али нажалост није дошло до тога. Соуза је врло незгодан, игра поприлично равно са обје стране, мало гријеши и има добар форхенд. Зна врло добро да игра на шљаци, може да буде незгодан ако му дајете времена. Ја ћу да покушам да му одузмем вријеме, да будем агресиван и поставим свој ритам игре - рекао је Ђоковић.

Извор: РТС