latinica  ћирилица
29/05/2017 |  19:51 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Хвалио се пријатељством са Изетбеговићем - протјеран из БиХ због кријумчарења људи

Мађид Сафдар Али, Кувајћанин који се донедавно јавно хвалио пријатељством с Бакиром Изетбеговићем, лидером СДА и бошњачким чланом Предсједништва БиХ, протјеран је из БиХ након што је покушао тројицу Пакистанаца илегално превести из БиХ у Србију, 28. октобра прошле године, открива Дневни аваз.

Мађид је и на друштвеним мрежама објавио фотографију с Изетбеговићем, а они који су га познавали док је био у БиХ, кажу да се јавно хвалио како је он његов добар пријатељ. Свима се представљао као успјешан кувајтски бизнисмен, те власник више елитних некретнина у Кувајту.

Како Аваз сазнаје, Мађид Сафдар Али рођен је 26. маја 1975. у Кувајту. Он је 2015. године добио радну дозволу од Службе за запошљавање Зеничко-добојског кантона за покретање компаније за некретнине "Ал Мајид груп д.о.о." у Брези. Од компаније су остале само празне просторије и пано с називом.

Управо путем његове компаније, што је Авазу потврђено из више извора, тројица Пакистанаца - Рана Мухамед, Мухамед Надим и Зафар Сафајал ушла су у БиХ. Након што су "пали" на граници са Србијом, Служба за послове са странцима БиХ Мађиду је дала рок од три мјесеца да напусти земљу.

Из докумената који су у посједу листа види се да је Мађид Сафдар Али вршио разне малверзације посуђивањем новца од арапских држављана, али и да посуђено никада није вратио. Извор листа, којег је Мађид, такође, преварио за већи износ новца, каже да је овај Кувајћанин склон разним преварама.

- По БиХ је посуђивао новац, а онда га трошио на жене, представљао се као велики инвеститор. Ради се о професионалном преваранту који се служио разним триковима. Знам за један детаљ, да је сочивима мијењао боју очију - открива извор.

Како Аваз сазнаје, преко рачуна његове компаније "Ал Мајид груп д.о.о." није извршена трговина ниједном некретнином. Иначе, његова фирма је имала једног запосленог који се водио као возач, а који није имао чак ни положен возачки испит.

Пријатељи Мађида Сафдара Алија, који су послије ухапшени на граници, претходно су током боравка у Сарајеву одсјели у једном хотелу, и то у предсједничком апартману. С обзиром на то да нису имали новца да плате трошкове хотела, побјегли су уз његову помоћ.

Извор: Аваз