latinica  ћирилица
29/05/2017 |  21:52 ⇒ 21:54 | Аутор: РТРС

Давидовић: Влада пружа подршку дјеци у вртићима и у школи

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изјавила је да Влада Републике Српске пружа подршку дјеци у вртићима и у школи.
Јасмина Давидовић - Фото: СРНА
Јасмина ДавидовићФото: СРНА

- Министарство породице, омладине и спорта, као и сва друга министарства у Влади Републике Српске јесу ту да пруже подршку дјеци да им буде лијепо у вртићу, школи и да одрастају на прави начин - рекла је Давидовићева, на завршној манифестацији "Лијепо нам је у вртићу било" у Дјечијем позоришту у Бањалуци.

Давидовићева је рекла да је заједно са родитељима поносна на дјецу, која излазе из вртића и на јесен полазе у школу.

- Дјеци сам пожељела да им у школи буде лијепо, да стекну нове другаре, да они који желе добију брата, сестру или обоје и да буду здрави са својим породицама - истакла је Давидовићева.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић изјавила је да би до краја године у Бањалуци требло да буду изграђена два нова вртића у којима би укупно било смјештено 80 дјеце.

Куртиновићева је подсјетила да је предсједник Републике Српске Милорад Додик раније обећао да ће са милион КМ помоћи изградњу вртића на локацији Купусиште у Бањалуци.

- Изградњом овог вртића, знатно би била смањена листа чекања за око 2000 малишана колико их годишње чека на упис у бањалучке вртиће - истакла је Куртиновићева.

Извор: СРНА