latinica  ћирилица
03/06/2017 |  22:02 ⇒ 22:20 | Аутор: РТРС

Приједор: Одржан концерт духовне музике у Цркви Свете Тројице

Концертом духовне музике који је вечерас одржан у Цркви Свете Тројице у Приједору почело је обиљежавање крсне славе Света Тројица-Духови коју заједно обиљежавају овај саборни храм и град Приједор.
Приједор: Одржан концерт духовне музике у Цркви Свете Тројице - Фото: СРНА
Приједор: Одржан концерт духовне музике у Цркви Свете ТројицеФото: СРНА

У вечерашњем програму наступили су Женски хор "Вила" и познати пјевачи етно мелоса браћа Теофиловићи. На репертоару су се нашле композиције Мокрањца и непознатих руских аутора, као и етно композоције из репертоара Радише и Ратка Теофиловића.

Протојереј-ставрофор Ранко Малетић пожелио је добродошлицу љубитељима духовне музике, те најавио почетак Духовских свечаности у Приједору.

"Слава је традиција коју његујемо ево и у нашем саборном храму и уопште у нашем граду, а радост овог празника подијелићемо и ове године са пријатељима и комшијама", истакао је Малетић.

Свечаности поводом крсне славе града и саборног храма биће настављене сутра у 9.00 часова литургијом у Цркви Свете Тројице.

За 11.00 часова предвиђено је полагање вијенаца на централни градски споменик, док ће славски ручак и ломњење славског колача бити приређено у подне у хотелу "Приједор".

Славским свечаностима сутра ће присуствовати, како је најављено, и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, као и представници јавног, политичког и привредног живота града и сусједних локалних заједница и гости из Грчке предвођени архимандритом солунским Партениосом.

Извор: СРНА